Word jij ook een Twitterfan?

Waarom Twitter? 

Stel dat je een fan bent van modelbouwtreintjes. Je kan daar uren over praten. Maar niemand in jouw directe omgeving vindt dat interessant... Wel, op Twitter vind je een hele groep mensen die het super vinden om mee te praten over modelbouwtreintjes.

Ik heb dat dus met onderwijs, bloggen en online marketing. Ik wil daar alles over weten. Door de juiste mensen te volgen, krijg ik massa's informatie over mijn favoriete onderwerpen: gezocht, gevonden en gefilterd door medetweeps. En iedereen is er gelijk: minister, professor of onderwijzer, je kan iedereen volgen en zelfs aanspreken.

Daarom ben ik een grote Twitterfan. Ik zou het niet meer kunnen missen.

Start to twitter

Heb je nog geen twitteraccount? Maak er dan snel een aan. Maar lees eerst nog even de tips.

Foto en bio 

Zorg alvast voor een foto van jezelf en vul je bio in. Dat is al een eerste stap om interessante mensen (virtueel) te ontmoeten.

De volgende stap is wat leven in je virtuele brouwerij te brengen.

Volgend en volgers 

Iemand volgen heeft niet dezelfde waarde als een vriendschapsverzoek op Facebook. Als je iemand volgt dan geef je aan dat je interesse hebt in wat hij/zij te zeggen heeft, in wat hij/zij deelt. Soms groeit daar een waardevol contact uit en dat is de meerwaarde van Twitter. Je kan een soort virtuele vriendschap met iemand sluiten op basis van een gemeenschappelijke interesse.

In eerste instantie moet jij anderen gaan volgen. Zo krijg jij een startpagina die leuk om te lezen is. Zoek dus mensen met een gelijklopende interesse. Typ zoekwoorden in het zoekvak om ze te vinden. Volg alle personen met interessante tweets of een bio die aanspreekt. Niet aarzelen en niet te kieskeurig zijn. Na een dag of 2, 3 volgen de meesten terug.

Retweeten, reageren en een hartje geven 

Zo, nu heb je een startpagina waar een aantal interessante zaken op passeren. De volgende stap is om voor wat interactie te zorgen. Laat merken dat je er bent. Toon interesse in wie je volgt. Blader eens door zijn/haar startpagina. Retweet iets wat je zelf ook vindt, reageer of geef een hartje.

Interessante content delen 

Ontwikkel vanaf nu de gewoonte om interessante info te delen. Iets gezien of gelezen op internet? Klik op de tweetknop! Als je vaak boeiende content deelt, dan word ook jij geretweet.

Tijd en aandacht 

Volgende regel geldt voor alle sociale media: het platform groeit als je er tijd en aandacht aan besteed. In het begin zal er niet veel gebeuren... Geef niet op .. het is de moeite waard!

Volg je mij al?

Reacties